Belsőépítészet

„ A szín szerepe nem az, hogy díszítsen, hanem hogy új tereket hozzon létre, megküzdjön az ürességgel.”  /Lucien Hervé/


A belsőépítészet szakértelmet, tapasztalatot és kifinomult ízlést követelő szakma, amely érzelmeinkre és szépérzékünkre hat.

A belsőépítész munkája épp annyira fontos, mint a tervezőé, hiszen a belsőépítész felelős az épület „felöltöztetéséért”. Ő adja meg a belső környezet karakterét, harmóniát teremt, figyel a tér kihasználására és a praktikumra, hisz rajta áll, hogy egy mesterien megtervezett épület vagy ház megérint-e bennünk és berendezésében is megfelel-e funkcionalitásának. A falak színének, a bútorok minőségének és színvilágának kiegyensúlyozottságot és olyan összhangot kell alkotnia, amely igazodik az épület funkciójához, a megrendelő ízléséhez, vagy épp a használók személyiségéhez. Egy kiválasztott stílus, a hozzá párosított designelemek, a használt anyagok alkalmazása csodálatossá tehet, de teljesen el is ronthat egy házat vagy belsőteret, ha az nem passzol az épület egyéniségéhez.

Lakások, családi házak esetében a belsőépítész feladata, a harmónia, a kényelem és az esztétikum megalkotása. Kereskedelmi, ipari és középületek esetében pedig a tér olyan formálása, ami támogatja a munkafolyamatokat, megteremti a hatékony munkavégzés feltételeit és az ott tartózkodók számára biztosítja a komfortérzetet, a szép környezetet.


De milyen a jó belsőépítész?

A jó belsőépítész empatikus és kitűnő emberismerő. Felismeri vevői ízlését, halad a kor szellemiségével. Aprólékos és művészien ötvözi a stílust a különböző designelemekkel. Munkájában ad a minőségre és esztétikumra valamint a praktikus berendezésre, amely érzékeinkre és érzelmeinkre hat.