Hogyan válasszon építészt?

Épületeket nem röpke hónapokra építünk. A családi háztól a középületig, mindegyik hosszú évekre, évtizedekre szól. Amikor építészt választ, olykor évtizedekre előre hoz döntést. Ezért körültekintően járjon el. Érdemes olyan építészt keresnie:

  • Akivel közös hullámhosszra tudnak kerülni, mert az építésznek nem csak értenie, de éreznie is kell azt, hogy Ön mit szeretne – ennek már az első vázlatokból ki kell derülnie.
  • Akinek korábbi munkáival elégedett, akinek stílusa igazodik az Ön elképzeléseihez.
  • Aki rendelkezik az adott típusú ingatlan tekintetében valós tapasztalattal (pályázatok esetében ez hatványozottan igaz), mert az ingatlan későbbi használhatósága szempontjából ez óriási tudástöbbletet jelent.
  • Aki betartja a határidőket. Nem csak arról van ugyanis szó, hogy az adott épület időben el fog-e készülni, hanem arról is, hogy aki folyton csúszásban van, az jóval kevesebb időt tud az Ön terveire fordítani, mert nincs rá ideje. Következésképp azon apró részletmegoldások fognak kiköszörülhetetlen csorbát szenvedni, amelyek a jót a kiválótól megkülönböztetik, amitől Ön jól érzi magát egy ingatlanban vagy egyenesen imádja.