Rólunk

Az építészet különleges szakma, hiszen nincs két ugyanolyan épület, két ugyanolyan feladat. Bár vannak közös pontok, ahol az építész tapasztalata döntő jelentőségű, mégis minden megrendelő számára más és más fontos és ez az építészt folyamatosan új kihívások elé állítja. Ebben az összetett szakmában az építész szaktudása, tapasztalata és kreativitása óriási mértékben meghatározza a végeredményt. Egy épület tervezése ugyanis sokkal több, mint egy tervrajz elkészítése.

Az építész feladata, hogy a megrendelő igényeit maradéktalanul kielégítse és egy olyan ingatlant alkosson, ami tökéletesen betölti funkcióját – legyen szó családi vagy társasházról, kereskedelmi, ipari ingatlanról, esetleg középületről. A jó építész megteremti az optimális egyensúlyt a funkcionalitás a szakmai jogi szabályozás és megvalósíthatóság és az esztétikum között, miközben figyelembe veszi az épület gazdaságos kivitelezését is.

 

Épületeket nem röpke hónapokra építünk. A családi háztól a középületig, mindegyik hosszú évekre, évtizedekre szól.  Ezért körültekintően csak olyan építészt válasszunk, akiben megbízunk, akinek korábbi munkái igazolják szakmai hozzáértését és akinek stílusa egyezik a miénkkel.

 

Amikor építészt választ, olykor évtizedekre előre hoz döntést. Ezért körültekintően járjon el. Érdemes olyan építészt keresnie:

–          Akivel közös hullámhosszra tudnak kerülni, mert az építésznek nem csak értenie, de éreznie is kell azt, hogy Ön mit szeretne,

–          Akinek korábbi munkáival elégedett, akinek stílusa igazodik az Ön elképzeléseihez,

–          Aki rendelkezik az adott típusú ingatlan tekintetében valós tapasztalattal (pályázatok esetében ez hatványozottan igaz), mert az ingatlan későbbi használhatósága szempontjából ez óriási tudástöbbletet jelent,

–          Aki betartja a határidőket. Nem csak arról van ugyanis szó, hogy az adott épület időben el fog-e készülni, hanem arról is, hogy aki folyton csúszásban van, az jóval kevesebb időt tud az Ön terveire fordítani, mert nincs rá ideje. Következésképp azon apró részletmegoldások fognak kiköszörülhetetlen csorbát szenvedni, amelyek a jót a kiválótól megkülönböztetik, amitől Ön jól érzi magát egy ingatlanban vagy egyenesen imádja.